HTML

Tondach cserepek a Facebook-on

Miért kerámiacserép?

Miért kerámiacserép? Mitől jó a kerámiacserép? Mi a szerepe a kerámiacserépnek hőszigetelésben? Hogyan történik a színezés? Mi a vízzáróság?

Friss topikok

Hogyan történik a színkezelés

2009.06.30. 22:57 open


- Színtartósság Hogyan történik a színezés?

Engób - Az engób egy agyagásványt tartalmazó festék. Az engóbot az égetés előtt speciális szórógéppel, vagy merítéssel viszik fel a kiszárított cserépre. Az engób felülete matt, vagy enyhén fényes. Az engób elősegíti a cserép öntisztulását.
A megszárított kerámia felületre valamilyen oxidot folyatunk és ráégetjük, ezzel színváltozást hozunk létre, mely soha nem tud megfakulni.

Máz - A máz egy üvegszerű anyag, amelyet a szárított cserépre, vagy a kész kiégetett cserépre visznek leöntéssel, merítéssel, vagy porlasztással. Az égetésnél a máz egy olvadékbevonatot képez, amely az égetett agyagtermékkel kémiailag egyesül.

Amadeus-üvegmáz-Az "AMADEUS" üvegmázas kerámia tetőcserép natúr, piros és fekete színben készül. Az "AMADEUS" üvegmázas kerámia tetőcserép a TONDACH-csoport saját fejlesztése kb. 1050 °C hőmérsékleten az üvegmáz olvadékbevonatot képez, amely az égetett agyagtermékekkel kémiailag egyesül.

Amadeus-üvegmáz nagyon drága, de megsérthetetlen, maradandó (több száz évig). Ha bekoszolódik a legelső eső lemossa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tetocserep.blog.hu/api/trackback/id/tr891218912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása